Tips Buat Bisnes Homestay Berjaya

Memulakan bisnes homestay boleh dikatakan mudah sekiranya anda mempunyai rumah atau bilik yang kosong. Berikut beberapa tip untuk membantu pemilik homestay meningkatkan kadar booking.

1. Mencipta sesebuah tema

Ramai pemilik homestay mempunyai tanggapan bahawa perkara ini adalah kurang penting tetapi hakikatnya, dengan mencurahkan sedikit usaha dalam menghiasi homestay berdasarkan tema yang tertentu, ini akan menjadikan homestay anda lebih unik daripada homestay yang lain.

2. Menjaga kebersihan dan penyelenggaran homestay

Ini merupakan tip yang paling asas kepada semua pemilik homestay. Pemilik homestay yang tidak akan mengabaikan tanggungjawab ini dan akan mengambil tindakan yang wajar untuk memastikan homestay mereka berada dalam keadaan yang baik.

3. Gambar yang menarik & berkualiti

Mempunyai gambar yang berkualiti untuk homestay anda merupakan asset utama untuk menjayakan bisnes homestay. Gambar yang berkualiti akan memberikan tanggapan yang positif kepada tetamu yang sedia membuat penempahan.

4. Promosi berterusan di media sosial

Peningkatan kemudahan teknologi menjadikannya lebih senang kepada kita untuk mempromosikan bisnes secara online. Cara yang paling senang dan murah adalah untuk menangani aspek social media. Menyediakan sebuah halaman atau akaun untuk homestay anda merupakan perkara yang boleh dilakukan dengan senang dan yang pentingnya

5. Menerima booking secara online

Pemilik homestay perlu menyediakan kaedah penerimaan booking secara online selain secara manual melalui social media dan aplikasi mesej. Ini akan memudahkan setiap orang yang ingin menyewa homestay anda membuat pembayaran pendahuluan. Selain itu, ini memberi keyakianan kepada mereka terhadap bisnes homestay anda.

——-
CUTI CUTI HOMESTAY TAWAU

Kepada anda yang berkungjung ke Tawau Sabah, kami menyediakan homestay terbaik untuk anda….keselesaan anda kepuasan kami.

Keistimewaan Cuti-Cuti Homestay Tawau.
– Ruang tamu bersih dengan udara yang nyaman dan segar.
– Bilik utama King bed+tv30’+aircond+ Hair dryer..
– Bilik ke -2 size Queen bed
– Bilik sholat /bacaan dan komputer.
– Mesin basuh automatik 10kg
– Ruang mkn set meja jati 8 kerusi +aircond
– Ruang dapur dgn peti sejuk & kelengkaan peralatan dapur yang lengkap.

#Jaminan kami Anda pasti selesa di Cuti-Cuti Homestay Tawau,Bandar Sri Indah…”#Keselesaan anda kepuasan kami”.😍….Selamat bercuti dan berehat di Cuti-Cuti Homestay….🏠🏡…Special rate for Cuti Sekolah dan New Year….Jangan lepaskan peluang…

Hubungi kami dengan Segera….
TEL / WHATSAPP : 014-3658757
FB : Cuti Cuti Homestay Tawau